sałatki 22.01.2022

sałatka mięsna z jagnięciną, warzywami i jogurtem greckim

25 min
4 porcje
Sałatka mięsna z jagnięciną, warzywami i jogurtem greckim
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Jagnięcina rzadko trafia do sprzedaży. Jeśli nadal udało Ci się go zdobyć, koniecznie przygotuj tę sałatkę. Mięso kroi się w cienkie plasterki i smaży na frytki. Chrupiące kawałki jagnięciny świetnie komponują się z warzywami!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagnięcinę, dokładnie osusz i pokrój w cienkie talerze.

Każdy kawałek obficie posyp przyprawami i połóż na rozgrzanej patelni z olejem. Gotuj na szybkim ogniu przez 10-15 minut.

Połóż gotowe mięso na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.

Pokrój pomidory, ogórki i obraną cebulę.

Wrzuć kukurydzę do durszlaka i spłucz.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Połącz jagnięcinę, kukurydzę, liście sałaty, ogórki, pomidory i cebulę.

Dodaj sól do smaku i dopraw sałatkę jogurtem greckim.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy