dżem ze skórki arbuza z cytryną

25 min
4 porcje
Dżem ze skórki arbuza z cytryną
minadezhda, stock.adobe.com
0

W sezonie arbuzowym możesz nie tylko cieszyć się ich doskonałym smakiem, ale także zrobić doskonałe przygotowanie na zimę. Tak, dobrze zrozumiałeś: dzisiaj powiem ci, jak zrobić dżem ze skórki arbuza z cytryną. Jest zaskakująco prosty i pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój skórki arbuza na małe kawałki.

Gotuj przez 2 minuty, wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Usuń 1 łyżkę z cytryn.skórka.

Pokrój cytrusy na pół i wyciśnij sok.

W głębokim rondlu połącz świeżą wodę i cukier, gotuj przez 2 minuty.

Dodaj skórkę, sok z cytryny, skórki arbuza i gotuj przez 5 minut.

Wyłącz ogrzewanie i odstaw patelnię na 1,5 do 2 godzin.

Ponownie zagotuj i gotuj przez 3-5 minut.

Włóż dżem do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy