kiszone ogórki z agrestem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki kiszone z agrestem na zimę
Andrei, stock.adobe.com
0

Zima to czas, w którym często mamy do czynienia z niedoborem świeżych warzyw, ale ogórki kiszone na zimę są w stanie zaradzić tej sytuacji. Są nie tylko doskonałą przekąską do każdego dania, ale także cennym źródłem witamin. A z agrestem jest również oryginalny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć ogórki w zimnej wodzie przez kilka godzin.

Ułóż ogórki, posiekaną cebulę i agrest w czystych, suchych słoikach. Dodaj przyprawy do smaku.

Zalej wszystko wrzącą wodą i pozostaw na 15 minut pod pokrywkami. Spuścić wodę.

Zagotuj czystą wodę z solą, cukrem i octem.

Napełnij ogórki i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy