Bułki pita świetnie nadają się na pikniki, wycieczki lub lunche w pracy. Są idealne na świąteczny stół lub po prostu na co dzień. Jedna z najbardziej wszechstronnych przekąsek bez odrobiny przesady. Dzielę się świetnym nadzieniem z kurczakiem i serem.
Składniki
- Pita - 1 liść
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- ser - 120 g
- pomidory - 1 rzecz
- majonez (śmietana lub jogurt) – 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości i drobno posiekaj.
Drobno posiekaj obranego pomidora i zioła.
Zetrzyj ser i jajka na twardo.
Wymieszaj wszystko razem i dopraw nadzienie majonezem lub kwaśną śmietaną.
Dopraw do smaku i ułóż na chlebie pita.
Zwinąć ciasną rolkę i owinąć folią.
Wyślij bułkę na godzinę do lodówki, a następnie pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy