Nie wystarczy zrobić pyszny sos z tarniny. Nadal trzeba go zachować i na tym chcę się dzisiaj bardziej szczegółowo zastanowić. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak zwinąć sos z tarniny na zimę. Podawaj z czerwonym mięsem-czysta przyjemność.
Składniki
- turn - 1 kg
- koperek - 3 parasol
- mielona kolendra - 5 g
- mielony imbir - 5 g
- Chili - 0.5 kawałki
- kolendra - 10 g
- mięta - 5 g
- bazylia - 10 g
- sól - 10 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż tarninę do rondla, wlej 100 ml wody i gotuj przez pół godziny, aż będzie miękka.
10 minut przed końcem dodaj wszystkie suche przyprawy.
Zmielić masę przez sito i dodać posiekany czosnek, chili i zioła.
Zagotuj sos do pożądanej gęstości i zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy