sos z tarniny do mięsa na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sos z tarniny do mięsa na zimę
Maria, stock.adobe.com
0

Nie wystarczy zrobić pyszny sos z tarniny. Nadal trzeba go zachować i na tym chcę się dzisiaj bardziej szczegółowo zastanowić. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak zwinąć sos z tarniny na zimę. Podawaj z czerwonym mięsem-czysta przyjemność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż tarninę do rondla, wlej 100 ml wody i gotuj przez pół godziny, aż będzie miękka.

10 minut przed końcem dodaj wszystkie suche przyprawy.

Zmielić masę przez sito i dodać posiekany czosnek, chili i zioła.

Zagotuj sos do pożądanej gęstości i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy