Jeśli nie chcesz zadzierać z piekarnikiem, julienne można również gotować w kuchence mikrofalowej. Aby to zrobić, potrzebujesz dużej miski, w której wszystkie niezbędne składniki zostaną ułożone etapami. Ponieważ mięso gotuje się najdłużej, musisz zacząć od niego.
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- pieczarki - 300 g
- ser - 150 g
- śmietana - 150 ml
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- woda - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z kurczaka i pieczarki.
Umieść mięso w misce, dodaj wodę i piecz z maksymalną mocą w kuchence mikrofalowej przez 10 minut.
Dodaj pieczarki, wymieszaj i wyślij do kuchenki mikrofalowej na kolejne 10 minut.
Wlej śmietanę, pieprz, sól i wymieszaj.
Posyp tartym serem i gotuj z maksymalną mocą w kuchence mikrofalowej przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy