Pasty do chleba niekoniecznie są mięsem ani serem. Mam kilka ulubionych opcji bezmięsnych, z których jedną chcę się dzisiaj podzielić. Niezależnie od tego, czy jesteś na czczo, stosujesz dietę wegetariańską, czy po prostu chcesz różnorodności – ten przepis jest dla ciebie.
Składniki
- cebula fioletowa - 1-2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- orzechy włoskie - 2 garści
- kolendra - 3 gałązki
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- fasola - 1.5 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości. Zachowaj wywar.
Pokrój cebulę i smaż przez 5 minut.
Osusz orzechy na suchej patelni. Zmiel je w blenderze z czosnkiem i kolendrą.
Dodaj cebulę, fasolę i przyprawy i ponownie posiekaj.
Doprowadź pastę do pożądanej konsystencji za pomocą wywaru z fasoli.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy