przekąski 30.06.2023

Shawarma po arabsku

30 min
2 porcje
Shawarma po arabsku
Poprock3d, stock.adobe.com
0

Szczególną cechą tego dania jest użycie dużej ilości przypraw, a także świeżych warzyw i sosu jogurtowego. Możesz gotować shawarmę po arabsku z kurczakiem, jagnięciną i cielęciną. Przed smażeniem mięso jest zawsze marynowane.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kurczaka na średnie kawałki, wymieszaj z przyprawami i odłóż na bok na 1 godzinę.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż do miękkości.

Połóż gotowe mięso na desce, posiekaj i posyp solą.

Połącz jogurt grecki i pastę tahini.

Pokrój ogórki i ser w kostkę.

Rozłóż chleb pita i posmaruj przygotowanym sosem.

Ułóż smażonego kurczaka, ogórki i ser.

Wsuń boki do środka i zwiń ciasną rolkę.

Grilluj gotową shawarmę na złoty kolor.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy