galaretka z białej porzeczki

1 godz. 0 min.
4 porcje
Galaretka z białej porzeczki
mayama, stock.adobe.com
0

Galaretka z białej porzeczki jest nie tylko smaczna, ale także oryginalna. Wszyscy są przyzwyczajeni do czerwieni i czerni od dawna, ale często niezasłużenie zapominają o bieli. I zupełnie na próżno. Jest nie mniej interesujący i przydatny, a praca z nim jest równie łatwa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń gałązki, zalej jagodę 50 ml wody i gotuj przez 5 minut.

Zmielić masę przez sito i dodać cukier.

Mieszaj, aż się rozpuści, ponownie zagotuj i gotuj galaretkę przez 5-7 minut na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy