dżem jabłkowy do ciasta

40 min
10 porcji
Dżem z jabłek na ciasto
alexeyborodin, stock.adobe.com
0

Dużo pieczesz dla swojej rodziny? Wtedy przyda Ci się przepis na dżem jabłkowy na ciasta. Jego idealna konsystencja i słodko-kwaśny smak sprawiają, że ciasta, bułki i bajgle stają się kulinarnym arcydziełem. Do smaku możesz dodać wanilinę lub mielony cynamon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz nasiona, posiekaj.

Włóż owoce do rondla, przykryj cukrem i odstaw na 3-4 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 30 minut. Regularnie mieszaj masę, w przeciwnym razie się spali.

Ułóż dżem jabłkowy w czystych, suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy