dżem jabłkowy z miętą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy z miętą
tashka2000, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz świeże podejście do klasycznych deserów, spróbuj dżemu jabłkowego z miętą. Mięta dodaje niesamowitej świeżości i czystości smaku. Nie zapomnij zwinąć dżemu na zimę w sterylnych słoikach, aby przedłużyć sezon ulubionych owoców.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać i pokroić, przykryć cukrem i odstawić na noc.

Dodaj miętę, zagotuj dżem i gotuj przez 5 minut.

Pozwól mu ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut. I tak jeszcze 2-3 razy-konsystencja.

Po ostatnim gotowaniu usuń miętę i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy