Fasola w soku pomidorowym na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Fasola w soku pomidorowym na zimę
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Fasola w soku pomidorowym to bardzo wszechstronny i zdrowy preparat. Następnie można go dodać do dowolnych potraw – zup, gorących, sałatek, a nawet po prostu jeść. Konserwy sklepowe nie zachwycają kompozycją, ale nie są zbyt opłacalne. A samodzielne zrobienie takiej fasoli jest dziecinnie proste.

Składniki

  • fasola - 1 kg
  • pomidory - 2 kg
  • sól - 1.5 art.
  • cukier - 5 art.
  • ocet - 3 art.
  • Olej roślinny - 3 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej fasolę wodą przez noc. Gotuj przez około 40 minut.

Zmiel pomidory i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier, sól, olej i ocet do soku pomidorowego.

Włóż do niego fasolę, zagotuj i gotuj przez 20 minut.

Rzuć fasolę w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy