dania główne 21.07.2023

szaszłyki wieprzowe na blasze do pieczenia w piekarniku

35 min
4 porcje
Szaszłyki wieprzowe na blasze do pieczenia w piekarniku
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Jeśli nie chcesz zadzierać z grillem, możesz ugotować szaszłyki wieprzowe na blasze do pieczenia w piekarniku. Mięso okaże się równie smaczne i smażone. Poza tym nie musisz go stale monitorować. Przez cały czas wystarczy go obrócić raz lub dwa razy.

Składniki

  • wieprzowina - 1 kg
  • Olej roślinny - 2 art.
  • ocet jabłkowy - 1 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • cukier - 0,5 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę i włóż do miski.

Dodaj olej, ocet, mielony pieprz, cukier i sól. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 8-10 godzin.

Wyjmij mięso z lodówki i podgrzewaj w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż marynowane mięso. Upewnij się, że kawałki się nie dotykają.

Piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W tym procesie polecam obrócić Kebab 1-2 razy.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy