Bardzo szybka i prosta codzienna sałatka jest przygotowywana ze składników w puszkach. Fasola, ciecierzyca, kukurydza - wystarczy wymieszać zawartość słoików, dodać chili i trochę więcej warzyw.
Składniki
- fasola (puszka) – 1 Bank
- ciecierzyca (w puszkach) – 1 Bank
- kukurydza (puszka) – 1 Bank
- fasolka szparagowa - 120 g
- Chili - 3 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz ciecierzycę i fasolę z płynu, dodaj kukurydzę i dopraw wszystko olejem.
Gotuj zieloną fasolkę przez 2-3 minuty po ugotowaniu, ostudź i wyślij do sałatki.
Posiekaj cebulę z czosnkiem, pokrój chili w krążki i wszystko jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy