Są takie potrawy, które chcesz gotować w kółko. W mojej rodzinie należą do nich ta sałatka z zieloną i czerwoną fasolą, grzybami miodowymi i parmezanem. Spróbuj, a Ty też to pokochasz!
Składniki
- fasolka szparagowa - 300 g
- grzyby miodowe (w puszkach) – 200 g
- czerwona fasola (puszka) – Polbank
- parmezan - 50 g
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj zieloną fasolę w osolonej wodzie przez 8 minut, osusz i ostudź.
Za pomocą specjalnej tarki zetrzyj parmezan cienkimi plasterkami.
Wrzuć czerwoną fasolę do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
W szerokiej salaterce połącz grzyby miodowe, zieloną i czerwoną fasolę.
Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i delikatnie wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu i posyp parmezanem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy