sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; na zdrowie & 187;

15 min
3 porcje
Sałatka
New Africa, stock.adobe.com
0

Są takie potrawy, które chcesz gotować w kółko. W mojej rodzinie należą do nich ta sałatka z zieloną i czerwoną fasolą, grzybami miodowymi i parmezanem. Spróbuj, a Ty też to pokochasz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj zieloną fasolę w osolonej wodzie przez 8 minut, osusz i ostudź.

Za pomocą specjalnej tarki zetrzyj parmezan cienkimi plasterkami.

Wrzuć czerwoną fasolę do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

W szerokiej salaterce połącz grzyby miodowe, zieloną i czerwoną fasolę.

Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i delikatnie wymieszaj.

Połóż sałatkę na talerzu i posyp parmezanem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy