Nie można się oprzeć tak pięknej zielonej sałatce. Natychmiast wywołuje chęć natychmiastowego zjedzenia go tylko jednym kolorem. Aby było jeszcze smaczniej i zdrowiej, dodaj tuńczyka w puszce i jajka przepiórcze.
Składniki
- szpinak - 160 g
- awokado - 1 rzecz
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- ogórki - 2 kawałki
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- tuńczyk - 1 Bank
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka przepiórcze do ulubionej konsystencji i pokrój.
Pokrój awokado i tuńczyka w kostkę. Obierz ogórki i cienko pokrój.
Opłucz szpinak, dodaj kiełki i wymieszaj wszystkie składniki.
Dopraw sałatkę i skrop oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy