sałatki 22.01.2022

sałatka grecka z pieczoną czerwoną rybą

40 min
3 porcje
Sałatka grecka z pieczoną czerwoną rybą
okkijan2010, stock.adobe.com
0

W mojej rodzinie wszyscy kochają grecką sałatkę, więc często ją gotujemy. Na święta staram się używać nietypowych przepisów na to popularne danie. Jeden z nich opowiem wam dzisiaj. Ryby można piec w folii lub bez.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i osusz ręcznikami papierowymi.

Posmaruj rybę 1 łyżką oleju, posyp solą, pieprzem i piecz przez 25-30 minut w 200 stopniach.

Pokrój ogórki, schłodzoną rybę i obraną cebulę.

Połącz rukolę, ogórki, ryby, cebulę, oliwki i pokruszoną fetę.

Dodaj sól, oregano, mielony pieprz, sok z cytryny i olej.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy