W razie potrzeby każdą sałatkę można podawać w chlebie pita. Na przykład Olivier. Jest to bardzo wygodna opcja, jeśli nie potrzebujesz dużej ogólnej miski sałatkowej, ale schludne porcje przekąsek. Najważniejsze jest tutaj małe cięcie, dzięki czemu rolka zachowuje swój kształt.
Składniki
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 1 rzecz
- kiełbasa - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- majonez - 200 g
- Pita - 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj je.
Ugotuj ziemniaki i marchewki i ostudź.
Pokrój wszystkie składniki Oliviera w bardzo drobną kostkę, wymieszaj z jajkami. W razie potrzeby kiełbasę i ogórki można pokroić w cienkie paski –
Posmaruj dwa liście chleba pita majonezem.
Z pozostałym majonezem Ubierz Oliviera, ułóż sałatkę na pita i zwiń ciasną bułkę.
Zawiń rolkę w folię i wyślij do lodówki na 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy