Nigdy nie robiłeś sałatek szprotowych? Rozpocznij swoją znajomość od tego prostego przepisu. Ugotuj warzywa, rozgnieć rybę widelcem i ułóż wszystko warstwami. Włóż gotowe danie do lodówki na 2-3 godziny, aby składniki były dobrze namoczone.
Składniki
- szproty (w puszkach) – 240 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ziemniaki (gotowane) – 3 kawałki
- marchew (gotowane) – 150 g
- zielony groszek (puszka) – Polbank
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój obrane marchewki i ziemniaki.
Jajka obrać, podzielić na białka i żółtka.
Pokrój białka w kostkę, zetrzyj żółtka.
Wyjmij szproty ze słoika i rozgnieć widelcem.
Ułóż ziemniaki, szproty, marchewki, groszek i białka warstwami. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.
Posyp żółtkami i wstaw do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy