Nigdy nie robiłeś sałatek szprotowych? Rozpocznij swoją znajomość od tego prostego przepisu. Ugotuj warzywa, rozgnieć rybę widelcem i ułóż wszystko warstwami. Włóż gotowe danie do lodówki na 2-3 godziny, aby składniki były dobrze namoczone.
Składniki
- szproty (w puszkach) – 240 g
 - jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
 - ziemniaki (gotowane) – 3 kawałki
 - marchew (gotowane) – 150 g
 - zielony groszek (puszka) – Polbank
 - majonez - 80 ml
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - sól - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój obrane marchewki i ziemniaki.
Jajka obrać, podzielić na białka i żółtka.
Pokrój białka w kostkę, zetrzyj żółtka.
Wyjmij szproty ze słoika i rozgnieć widelcem.
Ułóż ziemniaki, szproty, marchewki, groszek i białka warstwami. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.
Posyp żółtkami i wstaw do lodówki na kilka godzin.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy