Świeża, chrupiąca, lekka i niskokaloryczna sałatka ze świeżych warzyw. Tym razem z dodatkiem Małży! Jak je przygotować – zdecyduj sam. Możesz gotować, smażyć lub po prostu wziąć gotowe marynowane w słoiku.
Składniki
- małże - 250 g
- Mieszanka sałatek - 160 g
- rzodkiewka - 140 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- ogórki - 2 kawałki
- jaja przepiórcze - 4-6 sztuk
- musztarda Dijon - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez około 4 minuty po ugotowaniu i posiekaj.
Cienko pokrój ogórki, rzodkiewki i cebulę. Dodaj mieszankę sałatkową.
Dodaj gotowe małże do sałatki i dopraw wszystko musztardą Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy