Świeża, chrupiąca, lekka i niskokaloryczna sałatka ze świeżych warzyw. Tym razem z dodatkiem Małży! Jak je przygotować – zdecyduj sam. Możesz gotować, smażyć lub po prostu wziąć gotowe marynowane w słoiku.
Składniki
- małże - 250 g
 - Mieszanka sałatek - 160 g
 - rzodkiewka - 140 g
 - cebula fioletowa - 1 rzecz
 - ogórki - 2 kawałki
 - jaja przepiórcze - 4-6 sztuk
 - musztarda Dijon - 2 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez około 4 minuty po ugotowaniu i posiekaj.
Cienko pokrój ogórki, rzodkiewki i cebulę. Dodaj mieszankę sałatkową.
Dodaj gotowe małże do sałatki i dopraw wszystko musztardą Dijon.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy