sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy i pieczonych warzyw

20 min
4 porcje
Sałatka z funchozy i pieczonych warzyw
Mikhail, stock.adobe.com
0

Kuchnia Azjatycka staje się coraz bardziej popularna. Nie musisz iść do drogiej restauracji, aby się nią cieszyć. Na przykład możesz z łatwością przygotować tę sałatkę. Ponieważ sos rybny jest bardzo słony, dodanie soli może nie być konieczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i przykryj na 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka, opłucz i pozostaw do szklanki cały płyn.

Brokuły podzielić na małe różyczki, paprykę obrać i pokroić.

Rozgrzej 1 łyżkę na patelni. l olej roślinny, smaż brokuły przez 2-3 minuty i połóż na talerzu.

Na patelnię dodaj trochę więcej oleju i usmaż paprykę. Wystarczy lekko go zrumienić.

Połącz funchozę, brokuły i paprykę.

Osobno wymieszaj sos rybny, pozostały olej, ocet ryżowy, mielony imbir, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlać sos do sałatki, wymieszać i odstawić na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy