To jedna z najjaśniejszych sałatek z wątróbką dorsza spośród wszystkich, które gotuję w nastroju. Radzę wziąć wiśnie różnych odmian i kolorów, aby danie było jeszcze bardziej spektakularne. Każdy ser wystarczy-miękki lub twardy, według własnego uznania.
Składniki
- wątroba dorsza - 250 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser - 150 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- rukola - 2 garści
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka do ulubionej konsystencji, obierz i pokrój.
Posiekaj wątrobę dorsza i zetrzyj ser.
Pokrój wiśnie w plasterki lub plasterki, ogórki w paski.
Dodaj posiekaną zieloną cebulę, Wrzuć sałatkę i dopraw.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy