sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z marynowaną cebulą

30 min
4 porcje
Śledź pod futrem z marynowaną cebulą
0

Wiele gospodyń domowych gotuje śledzie pod futrem i każda ma swoje sekrety. Proponuję zrobić tę popularną sałatkę z marynowaną cebulą. Aby nie tracić czasu podczas gotowania cebuli, możesz robić ryby i warzywa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę, pokrój i opłucz pod bieżącą wodą. Dodaj ocet, olej, sól i czarny pieprz. Wymieszaj, przykryj i pozostaw do marynowania na 10 minut.

Śledź pod futrem z marynowaną cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki. Zetrzyj jajka i inne warzywa na grubej tarce.

Śledź pod futrem z marynowaną cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Ułóż śledzie, marynowaną cebulę i ziemniaki warstwami na szerokim talerzu. Posyp solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Śledź pod futrem z marynowaną cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj marchewki, jajka i buraki zmieszane z majonezem.

Śledź pod futrem z marynowaną cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wyślij gotową sałatkę do zaparzenia przez 2 godziny w lodówce.

Śledź pod futrem z marynowaną cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy