dania główne 02.02.2022

bułka z indyka z panierowaną szynką

50 min
2 porcje
Bułka z indyka z panierowaną szynką
Viktorija, stock.adobe.com
0

Zaletą tej bułki jest to, że można ją wygodnie gotować na co dzień, a nie tylko na święta. Proste procesy, proste składniki-a wynik doskonale urozmaica dietę. Oprócz filetów z indyka będziesz potrzebować szynki, sera i bułki tartej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozetnij pierś, rozwiń i ubij w jedną cienką warstwę. Natrzyj przyprawami.

Połóż plastry szynki i sera na indyku.

Zwinąć ciasną bułkę, posmarować ubitym jajkiem i zawinąć w krakersy.

Usmaż rolkę na patelni ze wszystkich stron, aż będzie złota.

Połóż go na pergaminie i piecz w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy