Zaletą tej bułki jest to, że można ją wygodnie gotować na co dzień, a nie tylko na święta. Proste procesy, proste składniki-a wynik doskonale urozmaica dietę. Oprócz filetów z indyka będziesz potrzebować szynki, sera i bułki tartej.
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- szynka - 200 g
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- bułka tarta - 80 g
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozetnij pierś, rozwiń i ubij w jedną cienką warstwę. Natrzyj przyprawami.
Połóż plastry szynki i sera na indyku.
Zwinąć ciasną bułkę, posmarować ubitym jajkiem i zawinąć w krakersy.
Usmaż rolkę na patelni ze wszystkich stron, aż będzie złota.
Połóż go na pergaminie i piecz w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy