Ten przepis to oryginalny sposób na gotowanie gotowanych wędzonych żeberek wieprzowych w domu. A potem możesz użyć ich według własnego uznania-osobno lub w bardziej złożonych złożonych potrawach.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- cebula - 1 rzecz
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 1 łyżeczka
- liść laurowy - 3 kawałki
- Goździk - 2-3 Bud
- sól (na 1 litr wody) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj sól i wszystkie przyprawy i cebulę do wody. Doprowadzić do wrzenia.
Włóż żeberka do wody i gotuj przez 45 minut na małym ogniu.
Niech żeberka ostygną w solance, a następnie powiesić na noc do wyschnięcia na świeżym powietrzu.
Wyślij żeberka do wędzarni zgodnie z instrukcją dla konkretnego modelu.
Wędzić żeberka przez około 40 minut w stabilnej temperaturze około 140 stopni.
Podawaj je w ten sposób lub zrumień na grillu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy