Chcę podzielić się z wami kolejnym przepisem na roladę wieprzową z nadzieniem z pieczarek. Aby lepiej zachować swój kształt, zagęszczam go trochę mąką. Następnie możesz bezpiecznie pokroić rolkę na najcieńsze kawałki-nic się nie rozpadnie.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- pieczarki - 230 g
- cebula - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby z cebulą i smaż do miękkości. Dodaj mąkę, wymieszaj i smaż przez kolejną minutę.
Rozpakuj wieprzowinę i ubij. Dopraw przyprawami.
Połóż nadzienie na wieprzowinie, zwiń ciasną bułkę i jeszcze raz dopraw.
Zawiń rolkę w folię i piecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy