dania główne
09.11.2022
żeberka wieprzowe z ziemniakami w piekarniku pod folią
1 godz. 15 min.
4 porcje
Jeśli martwisz się, że podczas pieczenia żeberek wieprzowych z ziemniakami w piekarniku będą miały czas na spalenie przed pieczeniem – po prostu użyj arkusza folii. Przed podaniem polecam posypać gotowe danie ziołami.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 700 g
- ziemniaki - 800 g
- śmietana - 120 g
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz śmietanę, zioła, przyprawy i zmiażdżony czosnek. Posmaruj żeberka.
Grubo posiekaj ziemniaki i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy.
Ułóż żeberka na wierzchu, przykryj folią i wstaw do piekarnika na godzinę w temperaturze 180 stopni.
20 minut przed końcem zdejmij folię.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy