Praktyczną codzienną alternatywą dla grilla na węgiel drzewny jest grill elektryczny. Oczywiście nie daje poczucia magii, co pełne ognisko. Ale jest to znacznie bardziej uniwersalne i niedrogie rozwiązanie. A dzisiaj powiem Ci, jak gotować żeberka wieprzowe w ten sposób.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 700 g
- sos sojowy - 70 ml
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Marynuj żeberka w sosie sojowym i przyprawach przez godzinę lub dwie.
Nasmaruj panele grilla elektrycznego olejem i smaż żeberka przez 3-5 minut z każdej strony.
Kontynuuj opiekanie i odwracanie w ten sam sposób, aż będą ładne podpalane i ugotowane mięso.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy