dania główne 17.02.2022

placki rybne w powolnej kuchence

35 min
5 porcji
Placki rybne w powolnej kuchence
myviewpoint, stock.adobe.com
0

W tym przepisie oprócz mięsa mielonego zostaną użyte kasza manna i ziemniaki. Należy je trochę dodać, aby nie zepsuć podstawowego smaku ryby. To samo dotyczy warzyw. Są wstępnie smażone, a następnie mieszane z resztą składników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce.

Posiekaj warzywa i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.

Aktywuj tryb "smażenia", rozgrzej trochę oleju i podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor.

Połącz mieloną rybę, semolinę, jajko, ziemniaki, zioła, smażenie, sól i mielony pieprz. Odłóż na bok na 15 minut, aby semolina miała czas na pęcznienie.

Uformuj rękami małe placki tej samej wielkości.

Włącz program "SMAŻENIE", rozgrzej olej i smaż kotlety przez 4-5 minut z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy