dania główne 22.01.2022

kapusta duszona z koncentratem pomidorowym

50 min
8 porcji
Kapusta duszona z koncentratem pomidorowym
Pavel Mastepanov, stock.adobe.com
0

Wiele osób zna smak duszonej kapusty od dzieciństwa. Często przygotowywano ją w stołówkach szkolnych, w domu i w przedszkolu. Proste danie warzywne doskonale gasi apetyt i wcale nie bije budżetu rodzinnego. Dzielę się przepisem na duszoną kapustę z koncentratem pomidorowym!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Posiekaj kapustę w paski.

W głębokim kotle rozgrzej olej roślinny, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj kapustę i kontynuuj smażenie przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

W osobnym naczyniu połącz koncentrat pomidorowy, wodę i sól.

Wlej płyn pomidorowy do kapusty, wymieszaj, przykryj i gotuj przez kolejne 10 minut na małym ogniu.

Doprowadź sól, pieprz i zdejmij z ognia. Podczas serwowania udekoruj kapustę świeżym koperkiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy