Placki ziemniaczane z mięsem mielonym można gotować na różne sposoby. Niektórzy wolą umieścić go w nadzieniu, ale jest to dość czasochłonny proces. I możesz to jeszcze ułatwić i po prostu wymieszać z ciastem ziemniaczanym. Chyba że radzę później upiec je w piekarniku.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- mięso mielone - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj obrane ziemniaki i wyciśnij wilgoć.
Dodaj do niego mięso mielone i przyprawy, wymieszaj. Następnie dodaj jajka z mąką i ponownie wymieszaj.
Lekko usmaż placki ziemniaczane z obu stron, aby chwyciły i utrzymały kształt.
Połóż je na pergaminie i piecz przez 30-40 minut w 190 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy