dania główne 22.01.2022

stek wieprzowy z rozmarynem i cytryną

20 min
2 porcje
Stek wieprzowy z rozmarynem i cytryną
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Wyobraź sobie soczysty stek wieprzowy z aromatycznym rozmarynem! Nie, Nie idź po niego do restauracji. Możesz przygotować tak pyszne danie w domu. Teraz powiem ci prosty przepis. Pieczeń jest idealna, a mięso miękkie i soczyste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, osusz i pokrój w steki o grubości około 1,5-2 centymetrów.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż steki i smaż przez 5 minut na dużym ogniu.

Odwróć na drugą stronę, zmniejsz ogień do średniego i gotuj przez kolejne 4 minuty.

Wymieszaj paprykę z groszkiem i solą morską w moździerzu, posyp gotowy stek po obu stronach.

Dodaj posiekaną cytrynę i rozdrobnione palcami gałązki rozmarynu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy