W przypadku tego przepisu radzę wymieszać kilka różnych rodzajów sera. Możesz nawet dodać trochę niebieskiego – na pewno nie zepsuje naczynia. Najdelikatniejsza bułka z kurczaka zajmie należne jej miejsce na świątecznym stole. Podawaj na ciepło, aby nadzienie serowe nie miało czasu na stwardnienie.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- ser - 100 g
- ser topiony - 80 g
- Ser Dor Bleu - 60 g
- boczek - 130 g
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój, rozwiń i ubij filet z kurczaka w cienkie warstwy. Dopraw i posyp ziołami.
Zetrzyj cały ser i wymieszaj. Ułóż kurczaka i zwiń ciasne bułki.
Zawiń bułki w paski boczku, połóż na pergaminie i piecz w piekarniku przez około 40-45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy