Taka zapiekanka jest łatwa do przekształcenia w prawdziwe dzieło sztuki, zwłaszcza jeśli robisz ją natychmiast porcjami w małych foremkach. Cukinia i zielony groszek w roztopionej mozzarelli-pozostaje tylko udekorować danie ziołami przed podaniem.
Składniki
- cukinia - 800 g
- zielony groszek - 150 g
- Mozzarella - 150 g
- śmietana - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- Zieleń - 5 gałązki
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cukinię pokroić w plasterki i ładnie ułożyć w kokilki z groszkiem.
Dodaj posiekane warzywa, czosnek i kawałki mozzarelli.
Ubij jajka ze śmietaną i przyprawami i wlej wszystko na wierzch.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy