Cukinia i bakłażan to połączenie sprawdzone w czasie i setki różnych przepisów. Tym razem dzielę się z wami szybką i niedrogą zapiekanką warzywną, którą można podawać samodzielnie lub jako dodatek.
Składniki
- cukinia - 600 g
- bakłażany - 500 g
- pomidory koktajlowe - 400 g
- bazylia - 0.5 pęczek
- Mozzarella - 150 g
- oliwa z oliwek - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oregano - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cukinię i bakłażana pokrój w plasterki, a wiśnie pokrój na pół.
Wymieszaj warzywa z olejem, przyprawami i posiekaną bazylią.
Posyp je startą mozzarellą i gotuj w piekarniku przez 40-45 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy