dżem brzoskwiniowy z agarem agarowym

25 min
10 porcji
Dżem z brzoskwiń z agarem agarowym
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Nie ma czasu na długie majstrowanie w kuchni, ale potrzebujesz ugotować dżem brzoskwiniowy? Przygotuj go z agarem agarowym! Zagęszczacz doskonale radzi sobie z zadaniem. Dosłownie 10 minut, a dżem okazuje się idealny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Brzoskwinie obrać z puszystej Skórki, pestki i pokroić na małe kawałki.

Dodaj cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 1 godzinę.

Agar-agar wymieszaj z gorącą wodą i pozostaw na 15 minut.

Umieść patelnię z półfabrykatem brzoskwiniowym na małym ogniu i gotuj przez 7 minut.

Wlej wodę z agarem i gotuj przez kolejne 3-5 minut.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącym dżemem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy