Jeśli lubisz wszystko, co pikantne i aromatyczne, to tarnina z czosnkiem w puszkach na zimę jest dla ciebie. Może być podawany jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do dowolnych dań mięsnych-jak najbardziej. A co najważniejsze-jest łatwy do przygotowania i przechowywania przez długi czas.
Składniki
- turn - 800 g
- czosnek - 4 ząbki
- kolendra - 1 pęczek
- estragon - 2 gałązki
- liść laurowy - 2 kawałki
- ziele angielskie - 4 groszek
- cukier - 10 g
- woda - 1 L
- Sol - 170 g
- ocet winny - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż tarninę, chenok, posiekane zioła, cukier i przyprawy do sterylnych słoików.
Zagotuj wodę z solą i zalej tarninę, nie sięgając kilku centymetrów do góry.
Dodaj ocet do każdego słoika i zwiń je na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy