Żurawina z miodem na zimę

10 min
8 porcji
Żurawina z miodem na zimę
annaileish, stock.adobe.com
0

Jesienią półki targowe i sklepowe są zaśmiecone zdrową żurawiną. Wiele gospodyń domowych zamraża, gotuje, a nawet suszy. Wolę gotować żurawinę z miodem. Bez obróbki cieplnej i dodatków, tylko produkty naturalne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żurawinę opłucz pod bieżącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Umieść żurawinę w dużej misce i polej płynnym miodem.

Puree jagody za pomocą blendera zanurzeniowego.

Rozłóż powstałą masę w wysterylizowanych słoikach, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy