Chcę podzielić się z wami moją ulubioną wersją "mimozy" na świąteczny stół! Głównym składnikiem są konserwy rybne. I ogólnie przepis jest prawie tradycyjny, ale jest kilka ważnych niuansów!
Składniki
- ziemniaki - 3 kawałki
- masło - 20 g
- jaja kurze - 3-4 kawałki
- marchew - 2-3 kawałki
- konserwy rybne - 2 banki
- ser - 100 g
- majonez - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do miękkości i zetrzyj na puree z masłem.
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Ugotuj jajka i osobno zetrzyj białka i żółtka.
Ugotuj lub upiecz marchewki do miękkości i również zetrzyj.
Ułóż warstwy: ziemniaki, ryby, ser, białka, marchew i żółtka. Losowo posmaruj warstwy majonezem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy