Babeczki jabłkowe nie są zbyt puszyste ze względu na strukturę ciasta, ale są zaskakująco smaczne i aromatyczne. Nie ma to nic wspólnego ze zwykłą szarlotką z nadzieniem pokrojonym na kawałki. Wypróbuj i porównaj sam!
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 250 g
- kefir - 125 ml
- masło - 100 g
- mąka - 350 g
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- jabłka - 3 kawałki
- mielony cynamon - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem, dodaj sodę i stopione masło.
Dodaj kefir i wymieszaj wszystko mikserem.
Zetrzyj jabłka i dodaj do tego samego.
Na koniec dodaj cynamon i przesianą mąkę.
Rozłóż ciasto na foremkach i piecz babeczki w piekarniku przez około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy