pieczenie 25.11.2022

ciasto czekoladowe z kakao na kefirze w piekarniku

55 min
4 porcje
Ciasto czekoladowe z kakao na kefirze w piekarniku
M.studio, stock.adobe.com
0

Uniwersalny przepis, który zawsze pomaga. Ciasto można wykorzystać jako bazę do ciasta, posmarować kremem, lukrem lub po prostu podać. Ale jego główną zaletą jest to, że do gotowania potrzebne są najczęstsze składniki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sól i cukier.

Dodaj kefir, olej, esencję waniliową i dobrze wymieszaj. Ciasto okaże się gęste, jak tłusta śmietana.

Wyłóż dzieloną formę papierem do pieczenia, posmaruj masłem i ułóż ciasto.

Piec przez 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Ułóż gotowe ciasto do ostygnięcia na ruszcie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy