pieczenie 14.03.2022

czekoladowe naleśniki na ricotcie

30 min
4 porcje
Czekoladowe naleśniki na ricotcie
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Ostatnio Amerykańskie punkyaki stały się niezwykle popularne. Przygotowywane są według klasycznej receptury, na wodzie, kefirze i mleku. Ostatnio próbowałem zagnieść ciasto na ricotcie i kakao. Ta opcja jest bardzo lubiana przez dzieci!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Lekko ubij jajka z cukrem i solą.

Dodaj ricottę i mieszaj, aż będzie gładka.

Osobno wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

W małych porcjach wlej suchy kęs do mieszanki jajeczno-serowej i dobrze wymieszaj.

Posmaruj patelnię masłem i podgrzej. Ułóż 2-3 łyżki ciasta na środku, tworząc idealnie okrągłą wyspę.

Smaż przez 3-4 minuty z każdej strony. Z resztą ciasta powtórz te same kroki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy