papryka z jabłkami na zimę

20 min
6 porcji
Papryka z jabłkami na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Doskonała opcja przygotowania na zimę. Przygotuj paprykę z jabłkami, a w jednym słoiku będziesz miał dwie doskonałe przekąski na raz. Owoce można stosować dowolnej odmiany. Najważniejsze jest to, że są twarde i nie tracą kształtu pod wpływem wrzącej wody.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj paprykę, obierz nasiona i pokrój na duże kawałki.

Pokrój jabłka na ćwiartki i usuń rdzeń z nasionami.

Złóż zioła, jabłka i paprykę do słoików.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

Dodaj ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików.

Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy