Doskonała opcja przygotowania na zimę. Przygotuj paprykę z jabłkami, a w jednym słoiku będziesz miał dwie doskonałe przekąski na raz. Owoce można stosować dowolnej odmiany. Najważniejsze jest to, że są twarde i nie tracą kształtu pod wpływem wrzącej wody.
Składniki
- papryka - 2 kg
- jabłka - 500 g
- Zieleń (Dowolna) – 10 g
- ocet jabłkowy - 100 ml
- cukier - 80 g
- sól - 60 g
- woda - 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj paprykę, obierz nasiona i pokrój na duże kawałki.
Pokrój jabłka na ćwiartki i usuń rdzeń z nasionami.
Złóż zioła, jabłka i paprykę do słoików.
Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 20 minut.
Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.
Dodaj ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików.
Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy