dżem wiśniowy z miętą

45 min
4 porcje
Dżem wiśniowy z miętą
bit24, stock.adobe.com
0

Pewnego dnia dostałem w ręce duży zapas mięty i dodawałem ją dosłownie wszędzie. Oprócz oczywistych rozwiązań chciałbym podzielić się kilkoma nieoczekiwanymi odkryciami. Jednym z nich jest dżem wiśniowy z miętą. Lekkie świeże nuty niesamowicie go zdobią.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni. Sparzyć cytrynę wrzącą wodą, a także usunąć nasiona.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa, dodaj cukier i zagotuj.

Dodaj całe gałązki mięty i gotuj dżem przez 20-30 minut na małym ogniu.

Usuń miętę i wlej przedmiot do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy