dżem agrestowy z cytryną i miętą

45 min
4 porcje
Dżem agrestowy z cytryną i miętą
aganda, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz dodać orzeźwiające nuty do zwykłego słodkiego dżemu, Złap rozwiązanie. Taki preparat agrestu z cytryną i miętą nie pozostawi nikogo obojętnym. Bardzo niebanalne, ale bardzo harmonijne połączenie-cóż, jak się tu oprzeć?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij ogony agrestu, przykryj jagodę cukrem i lekko zetrzyj tłuczkiem.

Pozostaw jagodę na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia. Dodaj sok z cytryny, odrobinę skórki do smaku i całe gałązki mięty.

Gotuj dżem przez 20-30 minut na małym ogniu.

Usuń miętę i ułóż dżem w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy