dżem z miąższu niedojrzałego arbuza

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z miąższu niedojrzałego arbuza
sunny_bunny, stock.adobe.com
0

Co zrobić, jeśli niedojrzały arbuz przypadkowo wpadnie w twoje ręce? Cóż, nie wyrzucaj go całkowicie – szkoda. Złap świetne rozwiązanie! Mówię Ci, jak ugotować doskonały dżem na zimę z jego miąższu. Słodki, ale nie mdły i zdecydowanie bardzo oryginalny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo posiekaj miąższ arbuza i przykryj cukrem.

Odstaw na kilka godzin, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut.

Ponownie ostudź, dodaj cukier waniliowy i gotuj ponownie przez 5 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy