pieczenie 08.07.2022

Ajar chaczapuri ze szpinakiem

2 godz. 0 min.
3 porcje
Adżarskie chaczapuri ze szpinakiem
sarymsakov.com, stock.adobe.com
0

Ajar khachapuri to nie tylko ser z jajkiem. Możesz wziąć różne nadzienia i eksperymentować według własnego uznania. Na przykład w tym przepisie sugeruję dodanie szpinaku. Lub inne warzywa do smaku.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść drożdże w ciepłym mleku z wodą. Pozostaw na 15 minut.

Dodaj jajko, sól i masło, a następnie wprowadź mąkę. Zagnieść elastyczne ciasto.

Pozostaw ciasto w cieple na godzinę, podziel na części, rozwałkuj i uformuj łódki.

Posiekaj szpinak i podsmaż na maśle. Wymieszaj z tartym suluguni.

Rozłóż nadzienie na łodziach i pozostaw je na kolejne 15 minut. W razie potrzeby posmaruj żółtkiem.

Piecz chaczapuri przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Dodaj do każdego kilka żółtek przepiórczych i wyślij do piekarnika na kolejną minutę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy