pieczenie 22.07.2022

ptysie z jagodami

50 min
4 porcje
Ptysie z jagodami
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Zgodnie z tą zasadą możesz użyć absolutnie dowolnej jagody, którą lubisz. Wolę mieszać kilka rodzajów naraz. Na przykład maliny i jagody lub truskawki z porzeczkami. Wiśnia, borówka brusznica, a nawet rokitnik-wybierz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki i szypułki z jagód, jeśli są obecne.

Przykryj je cukrem i na małym ogniu przez 20 minut, mieszając. Jeśli masa jest zbyt rzadka, gotuj dalej, aż zgęstnieje.

Pokrój ciasto na kwadraty. Połóż nadzienie na połowie i wykonaj nacięcia na drugim.

Złóż i ściśnij krawędzie ptysiów. Posmaruj białkiem.

Wyślij ptysie do piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy