sosy 07.06.2023

SOS dyniowy do mięsa

30 min
6 porcji
SOS dyniowy do mięsa
ratmaner, stock.adobe.com
0

Moje gospodarstwo domowe nie lubi dyni, więc muszę ją ugotować, aby zamaskować określony smak i aromat tak bardzo, jak to możliwe. Ostatnio na przykład przygotowywałam SOS dyniowy do mięsa. Eksperyment się powiódł: przepyszna przyprawa została zjedzona bez żadnych pozostałości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę na pół, obierz nasiona, posiekaj.

Pokrój miąższ dyni i obraną cebulę.

Umieść paprykę, dynię i cebulę na patelni. Wlej wodę i gotuj przez 15 minut.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Dodaj sól, przyprawy, czosnek przepuszczony przez prasę i smaż na małym ogniu przez kolejne 2-3 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy