Uwielbiam te chaczapuri nie tylko za smak, ale także za piękną prezentację przy minimalnym wysiłku. I wydawałoby się, że tylko mięso mielone i pomidory! Następnie powiem Ci, jak ugotować to samo piękno, którego nie można odmówić.
Składniki
do testu:
- mleko - 150 ml
- woda - 50 ml
- mąka - 500 g
- suche drożdże - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 120 ml
do nadzienia:
- mięso mielone - 300 g
- Grzyby - 100 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Suluguni - 100 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz ciepłe mleko, drożdże, sól i cukier i odstaw na 10 minut.
Dodaj wodę, masło i mąkę, zagniataj ciasto i odstaw na kolejne 40 minut.
Drobno posiekaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Dodaj mięso mielone i przyprawy i smaż do połowy.
Podziel ciasto na części, rozwałkuj i uformuj łódki.
Włóż do każdego mielonego mięsa, a na wierzchu krążki wiśni i startego suluguni.
Piecz chaczapuri w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy